ЛЗ постійно наголошує на своїх збитках "від приміських перевезень", хоча в той сам час процедура стягнення плати за проїзд обурює несправедливістю. Говорю зі свого досвіду подорожей на стрийському напрямку – зі Львова до ст.Дмитрія і назад. Цю відстань зараз оцінено у 5,5грн, і я готовий сплачувати таку суму. Проте мені образливо, коли пасажири, що їдуть на коротші відстані, квитків не купують з тієї хоча б причини, що їм ніхто не пропонує цього зробити. За увесь час моєї поїздки (а триває вона бл. 1 год.) кондуктори проходять через вагон 1 роаз (рідше – 2). Наприклад, дорогою до Львова кондуктори заходять у мій вагон у Семенівці, а в Пустомитах (Наварії, Оброшині) у цей же вагон сідає пасажир, який преспокійно і безоплатно їде до Львова (Скнилова).
Мій висновок: 1) вартість квитка для мене визначається тим, що я оплачую не лише свій проїзд, а й проїзд іншого(-их) пасажира;
2) збитки ЛЗ – це ширма, якою адміністрація прикриває невміння (небажання) сумлінно збирати оплату за проїзд.
3) ЛЗ не має морального права заявляти про свої збитки, поки не буде знайдено способу справедливого стягнення оплати за проїзд